Суд ЄС відхилив позови компаній РФ, включаючи "Роснєфть", про необґрунтованість санкцій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд ЄС відхилив позови компаній РФ, включаючи "Роснєфть", про необґрунтованість санкцій

Фондовий ринок
210
Європейський суд загальної юрисдикції в четвер відхилив позови російських компаній, включаючи “Роснєфть” і Сбербанк, про необґрунтованість санкцій Євросоюзу, передає агентство Bloomberg з посиланням на рішення суду.
Мова йде про санкції ЄС, ухвалені щодо Росії в 2014 році.
У судових документах фігурують “Газпром нєфть”, Внєшекономбанк, ВТБ, DenizBank AS.
Представник “Роснєфті” зазначив: “Незважаючи на те, що переконлива аргументація незаконності санкцій, надана компанією в Суді ЄС, була фактично проігнорована, “Роснєфть” продовжить послідовно захищати інтереси своїх акціонерів, у тому числі і від впливу неправомірних санкційних обмежень, використовуючи всі наявні в її розпорядженні правові інструменти”.
Як повідомлялося, “Роснєфть” подала позов до влади Великобританії про правомірність секторальних санкцій ЄС, введених проти Росії в 2014 році. На думку “Роснєфті”, Великобританія трактувала їх занадто широко, що призвело до додаткових невиправданих обмежень для роботи компанії на міжнародних ринках.
Проте в січні 2015 року Високий суд Лондона направив позов “Роснєфті” до Суду ЄС, оскільки російська компанія оскаржує постанови Євросоюзу і у британського суду немає повноважень виносити рішення про їх правомірність. Номер справи – C-72/15. “Роснєфть” також оскаржує санкції ЄС напряму в Європейському суді загальної юрисдикції (другому за значимістю в ЄС після Європейського суду), проте розгляд цього позову відкладено до тих пір, поки не буде ухвалено рішення Європейського суду за позовом, поданим у Великобританії.
“Роснєфть” оскаржує європейські санкції відносно нафтового сектору, які обмежують постачання товарів і послуг для використання в арктичних, глибоководних і сланцевих пошуках і у виробництві нафти в Росії, а також положення про цінні папери і кредитування, обмежують надання фінансування та послуг з торгівлі акціями певним російським компаніям, в тому числі ПК.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас