Розумний годинник і AR-окуляри стануть найважливішим джерелом доходу Apple — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розумний годинник і AR-окуляри стануть найважливішим джерелом доходу Apple

Фондовий ринок
538
Зараз найважливішим продуктом для компанії Apple безсумнівно є смартфон iPhone. Цей пристрій виступає в ролі не тільки пристрою для дзвінків і споживання контенту, але і як своєрідний хаб, який об’єднує продукти компанії в єдину екосистему.
Тим не менш, у Wall Street Journal вважають, що в результаті iPhone може поступитися місцем новим натільним пристроям Apple.
Сьогодні Apple Watch посідають перше місце на ринку розумних натільних пристроїв з часткою ринку 17%. За останні чотири квартали продажі розумних годинників Apple Watch і бездротових навушників AirPods принесли компанії $10 млрд, що не так вже й багато на тлі тих же смартфонів iPhone.
Аналітики компанії Loup Ventures вважають, що Apple продасть не менше ніж 10 млн примірників своїх окулярів доповненої реальності Apple Glasses за перші 12 місяців їх доступності на ринку.
При очікуваній вартості на рівні $1300 це може принести компанії $13 млрд. Щоб отримати точні дані, доведеться дочекатися 2021 року, в якому очікується дебют цієї новинки.
Видання WSJ порівнює майбутні Apple Glasses з годиником Apple Watch в тому плані, що перше покоління буде не дуже функціональним та вимагатиме прив’язки до iPhone, але поступово стане самодостатнім пристроєм, як LTE-версія Apple Watch Series 3.
Аналітики видання підкреслюють, що майбутні окуляри доповненої реальності мають стати найважливішим джерелом доходу, а не найбільшим.
Смартфони iPhone ще довго будуть приносити компанії помітний прибуток, однак саме окуляри, годинники та інші розумні аксесуари зможуть залучити максимальну кількість підписників до сервісів Apple Music і Apple Video, а значить, сумарно принесуть досить солідний дохід.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас