Депутати посилили покарання за торгівлю людьми — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати посилили покарання за торгівлю людьми

Казна та Політика
256
Український парламент прийняв у цілому закон № 6243, який уточнює статтю Кримінального кодексу про торгівлю людьми. «За» проголосували спочатку 219 депутатів, а з другого разу – 240 народних депутатів.
Відповідно до закону, кримінальну відповідальність передбачено за торгівлю людиною, а також вербування, переміщення, переховування, передачу або отримання людини, вчинені з метою експлуатації, з використанням примусу, викрадення, обману, шантажу, матеріальної або іншій залежності потерпілого, його вразливого стану, або підкупу третьої особи, яка контролює потерпілого, для отримання згоди на його експлуатацію. Покарання залишається, як раніше – позбавлення волі на термін від 3 до 8 років.
Посилено відповідальність за ці дії, якщо їх вчинили батько, мати, усиновлювач, опікун або піклувальник. Таке порушення буде каратися позбавленням волі на термін від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.
Уточнено, що під експлуатацією в цій статті мається на увазі, крім іншого – переривання вагітності, примусове одруження, примусове залучення до заняття жебрацтвом.
Крім того, відповідальність за описані дії незалежно від того, вчинили їх з використанням примусу, викрадення – або ж підкупу людини, яка контролює потерпілого.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас