Виручка провідних інвестбанків світу в I півріччі зросла на 6% - Coalition — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виручка провідних інвестбанків світу в I півріччі зросла на 6% - Coalition

Фондовий ринок
89
Виручка 12 найбільших інвестиційних банків світу в першому півріччі збільшилася на 6% відносно того ж періоду роком раніше і досягла $86,5 млрд, повідомляється в дослідженні аналітичної компанії Coalition.
Темпи зростання в січні-червні 2017 року склали 3%.
Сукупний дохід від операцій з сировиною склав $2,1 млрд, збільшившись на 38% в порівнянні з першим півріччям минулого року. Це пояснюється, в тому числі, відновленням ринку після спаду торговельної активності в 2017 році, зазначається в повідомленні.
При цьому в цілому виручка банків від операцій з активами з фіксованою прибутковістю, на валютному і сировинному ринках (FICC) практично не змінилася і склала $38,5 млрд проти $38,6 млрд у січні-червні минулого року.
Доходи від торгівлі акціями та похідними інструментами підскочили на 20%, досягнувши $26,6 млрд. Це було зумовлено посиленням активності в усіх категоріях інструментів, особливо деривативів (зростання на 35%, до $8,9 млрд).
Coalition включає в число найбільших інвестбанків світу Goldman Sachs, JPMorgan Chase & Co., Citigroup Inc., Bank of America Merrill Lynch, Morgan Stanley, Deutsche Bank, Barclays, Credit Suisse, UBS, HSBC Bank Plc, BNP Paribas, Societe Generale. При цьому аналіз компанії не враховує великі австралійські та канадські банки і фінансові компанії країн з економікою, що розвивається, які відрізняються значним обсягом операцій з сировиною.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас