Попит на шоломи віртуальної реальності впав на третину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Попит на шоломи віртуальної реальності впав на третину

Світ
982
Дослідження, проведене компанією International Data Corporation (IDC), говорить про те, що поставки шоломів віртуальної реальності (VR) у другому кварталі нинішнього року впали на третину – 33,7% – в порівнянні з аналогічним періодом 2017-го.
Аналітики кажуть, що така картина – це тимчасове явище, пов’язане з розвитком галузі, а також зі зміною пріоритетів виробників і вподобань споживачів.
Так, зараз спостерігається різке зниження інтересу до VR-шоломів, які використовують в якості дисплея і електронного модуля смартфон. Поставки таких пристроїв впали в річному численні з 1 млн штук до 409 тис. одиниць.
Попит на шоломи, що вимагають підключення до комп’ютера або ігрової консолі, за рік зменшився на 37,3%. У другому кварталі HTC відвантажила приблизно 111 тис. таких пристроїв, компанії Oculus і Sony – 102 тис. і 93 тис. гаджетів відповідно.
Водночас спостерігається стрімке збільшення продажів самодостатніх шоломів віртуальної реальності, яким для роботи не потрібен ні комп’ютер, ні смартфон. Відвантаження таких пристроїв в річному обчисленні підскочили на 417,7%.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас