Єврокомісія схвалила угоду Apple і Shazam — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія схвалила угоду Apple і Shazam

Фондовий ринок
505
Європейська комісія (ЄК), головний антимонопольний регулятор ЄС, схвалила угоду американської Apple з придбання додатка для розпізнавання музики Shazam.
Про це йдеться в прес-релізі ЄК.
“Дані – ключ до цифрової економіки. Саме тому ми повинні ретельно перевіряти угоди, які ведуть до придбання важливого обсягу даних, включаючи ті, які можуть бути потенційно конфіденційними, щоб не допустити обмеження конкуренції”, – заявила член Єврокомісії з питань конкуренції Маргрете Вестагер.
За її словами, ЄК після глибокого аналізу угоди Shazam і Apple не знайшла в ній загрози конкуренції на ринку музичного стримінгу.
Британська компанія Shazam, заснована в 1999 році, розробила програму, яка дозволяє користувачам телефонів або звичайних комп’ютерів розпізнавати (і купувати) музичні композиції за коротким почутим фрагментом.
Більшу частину її доходів становлять комісійні виплати за пісні, знайдені за допомогою програми у віртуальному магазині iTunes корпорації Apple, повідомляє BBC. Також Shazam дає можливість переходу до таких сервісів, як Spotify, Deezer і Google Play Music.
Shazam – один з найпопулярніших додатків у світі, користувачі скачали його понад 1 млрд разів і відкривають більше 20 млн разів на добу. У зв’язку з цим компанія накопичила величезний обсяг даних про музичні звички та вподобання аудиторії.
Єврокомісія дійшла висновку, що дані, які є в розпорядженні в Shazam, не є чимось унікальним і не забезпечать Apple істотної переваги.
Придбавши Shazam, Apple зможе усунути посередника і заощадити на комісійних. Ця угода також поставить у невигідне становище конкуруючі сервіси, бо додаток може відключити перенаправлення споживачів до інших музичних магазинів, включаючи Spotify або Google Play Music, що посилить позиції Apple Music.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас