"Київспецтранс" планує побудувати сміттєпереробний завод вартістю EUR60 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Київспецтранс" планує побудувати сміттєпереробний завод вартістю EUR60 млн

Фондовий ринок
297
ПАТ “Київспецтранс” планує побудувати сміттєпереробний завод потужністю 450 тис. тонн сміття на рік і вартістю EUR60 млн, повідомив голова правління компанії Андрій Грущинский на прес-конференції в четвер.
“Київспецтранс” йде в проект будівництва сміттєпереробного заводу, який повинен замінити потужності полігону ТПВ №5, щоб його, нарешті, закрити, рекультивувати і упорядкувати. Ми орієнтуємося на механіко-біологічну технологію: це більш сучасна і екологічна технологія, ніж спалювання сміття”, – сказав він.
За словами А. Грущинского, компанія розраховує залучити як проектантів і виконавців будівельних робіт міжнародні компанії з досвідом подібних проектів. Зацікавленість вже висловили компанії з Німеччини і Польщі.
“Вважаємо, що такий проект можна реалізувати за два роки – час, необхідний на розробку проекту, на замовлення та виготовлення обладнання”, – сказав керівник “Київспецтрансу”.
При цьому він зазначив, що розглядаються декілька майданчиків для будівництва заводу. Для фінансування проекту планує залучити кредитні кошти.
“Такі проекти потребують кредитування, а настільки великі інфраструктурні об’єкти для територіальної громади можуть кредитуватися в установах. Ми орієнтуємося на ЄБРР, оскільки вони дають кращі умови”, – сказав А. Грущинский в коментарі агентству “Інтерфакс-Україна”.
Водночас, за словами заступника голови КМДА Петра Пантелєєва, Київ змушений відкласти закриття полігону твердих побутових відходів (ТПВ) №5 (Підгірці, Обухівський р-н Київської обл.), яке раніше Київрада вирішила закрити 1 жовтня 2018 року. Він пояснив, що полігон приймає близько 30% виробленого в Києві побутового сміття та перед його закриттям необхідно забезпечити переробку або поховання цих обсягів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас