Представлено концепт плавучого міста зі сміття, яке допоможе очистити океан від пластику (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Представлено концепт плавучого міста зі сміття, яке допоможе очистити океан від пластику (фото)

Технології&Авто
765
Дизайн-студія Freischärler представила концепт міста, всі будівлі в якому створені з перероблених відходів, а саме воно дрейфує в океані. Про це пише DesignBoom.
У місті зможуть жити до 10 тис. осіб. Вони будуть вирощувати їжу за допомогою аеропоніки і отримувати електроенергію з морських хвиль. За задумом дизайнерів, мешканці отримуватимуть нові будівельні матеріали в результаті їх переробки в замкнутих системах – за аналогією з космонавтами на МКС, а сама агломерація буде нагадувати айсберг. Іншими словами, місто буде розширюватися як вгору, так і вглиб.
Інфраструктура UPN, або «Об’єднаної пластикової нації», буде складатися з порту, електростанцій, ліній метрополітену, електричних автобусів і доріжок для пересування пішки та на велосипеді.

У Freischärler припускають, що поселення може існувати як офшорна зона, а розвиватися за рахунок вигідних умов для бізнесу і відсутності необхідності отримувати громадянство.

Довідка Finance.ua

  • Щорічно в світовий океан викидається 8 млн т пластику. Існують кілька проектів з очищення світового океану від сміття.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас