Влада Польщі хоче ввести податок на покупки на AliExpress — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Польщі хоче ввести податок на покупки на AliExpress

Фондовий ринок
1011
Міністерство фінансів Польщі має намір посилити систему, що дозволяє електронні покупки за межами Європейського Союзу без сплати податків.
Про це пише Rzeczpospolita.
Як повідомляє польська газета, Мінфін уже створив робочу групу, яка аналізує впровадження нових рішень.
Відповідно до неофіційної інформації, за попередніми оцінками міністерства, бюджет Польщі втрачає величезні суми грошей від несплати податків при покупках поляків в інтернет-магазинах за межами ЄС. Йдеться про 1 млрд злотих (майже 270 млн доларів) на рік неоплачених ПДВ і мит.
“Мова не йде тільки про постачання ювелірних виробів і зарядних пристроїв, іноді це операції дійсно великого обсягу, і їх кількість швидко зростає”, – розповів учасник логістичного ринку.
Відповідно до митного законодавства Польщі, всі відвантажувальні замовлення, незалежно від форми їх подання, підлягають обкладенню податком.
Але змін в e-commerce не хоче польська пошта, так як нові формальності означають додаткові зобов’язання і великі витрати.
Поряд з AliExpress, який користується все більшою популярністю в Польщі, в Китаї багато торгових сайтів, але провідних, які виконують замовлення в Європу без високих витрат на доставку, там мало. Це, наприклад, Gearbest, Zapals або LightInTheBox.
Кожна країна шукає свій шлях захисту від неоподатковуваної інтернет-торгівлі. Наприклад, Швеція визнає, що кожна посилка з Китаю містить продукт і оподатковується. В результаті кількість посилок знизилася на 20-30%.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас