Alibaba і IBM очолили рейтинг найбільших винахідників у сфері блокчейна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Alibaba і IBM очолили рейтинг найбільших винахідників у сфері блокчейна

Фондовий ринок
336
Китайський інтернет-гігант Alibaba і американська корпорація IBM лідирують за кількістю оформлених патентів, пов’язаних з технологією блокчейн.
Про це пише CoinDesk з посиланням на видання звіт про інтелектуальну власність iPR Daily, передає Сьогодні.
У своєму дослідженні iPR Daily спиралося на патентні бази даних Китаю, США, Європи, Японії і Південної Кореї, а також Всесвітньої організації інтелектуальної власності.
Згідно зі звітом, Alibaba займає першу сходинку в рейтингу — на рахунку компанії 90 оформлених патентних заявок. Друга позиція належить IBM з 89 заявками, третє місце займає Mastercard з 80 патентами, а четверте — фінансовий конгломерат Bank of America з 53 проектами.
Замикає п’ятірку найактивніших гравців в галузі блокчейн-патентів Народний банк Китаю (PBoC). У 44 патентних заявках фінансовий регулятор описує рішення для цифрової валюти, що емітується PBoC. Примітно, що лабораторія цифрових валют китайського Центробанку оформила 40 патентів протягом 12 місяців.
У список iPR Daily також увійшли компанії: Tencent, Accenture, Ping An Insurance, Bitmain, Intel, Visa, Sony, Google. На рахунку у кожної організації не менше ніж 20 оформлених патентних заявок.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас