Держенергоефективності розраховує запустити "зелені" облігації в Україні за 2 роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держенергоефективності розраховує запустити "зелені" облігації в Україні за 2 роки

Фондовий ринок
294
Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження (Держенергоефективності) розраховує за два роки запустити ринок “зелених” облігацій в Україні для залучення фінансування у проекти з енергоефективності, повідомив голова відомства Сергій Савчук.
“Сьогодні ринок “зелених” облігацій у світі стрімко розвивається. Україні не вистачає законодавчої бази. “Апетит” в українських і зарубіжних інвесторів, щоб купити облігації, є. Головне, щоб принципи і процедури ринку “зелених” облігацій відповідали міжнародним нормам. Як тільки ми їх імплементуємо в наше законодавство, ми дамо старт розвитку ринку “зелених” облігацій. Думаю, це займе два роки”, – заявив С. Савчук на прес-конференції у четвер.
За його словами, відповідні зміни містяться в законопроекті про ринок капіталу та регульовані ринки, розробленому відомством спільно з Нацкомісією з цінних паперів та фондового ринку.
С. Савчук нагадав, що “зелені” облігації – це борговий фінансовий інструмент, кошти від продажу якого спрямовуються на фінансування “зелених” проектів. Зокрема, за залучені кошти можуть здійснюватися проекти у сфері енергоефективності, управління відходами або відновлюваних джерелах енергії.
За словами голови Держенергоефективності, “зелені” облігації можуть випускати корпорації, міжнародні банки, держава або муніципалітети.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас