Швейцарський банк виплатить $60 млн штрафу за сприяння американцям в ухиленні від податків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швейцарський банк виплатить $60 млн штрафу за сприяння американцям в ухиленні від податків

Фондовий ринок
168
Швейцарський банк Basler Kantonalbank заплатить $60,4 млн американській владі за сприяння громадянам США в ухиленні від сплати податків.
У тому числі Basler Kantonalbank виплатить $17,2 млн в якості відшкодування Податковій службі (IRS) США.
Як встановило слідство, з 2002 по 2012 роки співробітники і керівництво Basler Kantonalbank в змові з клієнтами і зовнішніми керуючими компаніями допомагали переказувати активи від податків і подавати хибні податкові декларації. При цьому швейцарський банк посилався на банківську таємницю і захист інтересів своїх клієнтів.
Рахунок в Basler Kantonalbank можна було відкрити через підставну юрособу, зареєстровану в офшорній зоні, стверджує американська прокуратура.
На піку активності банк обслуговував понад 1,1 тис. американців, сукупна сума на їхніх рахунках перевищувала $800 млн. Багато з цих рахунків не були задекларовані.
Влада США не закриває справу, але відкладає її розгляд на три роки: якщо за цей час швейцарський банк продемонструє сумлінність і готовність дотримуватися законодавства, він буде звільнений від кримінального переслідування. При цьому Basler Kantonalbank надалі повинен буде розкривати всю інформацію про рахунки американських громадян, яка може стати йому відомою.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас