Франція і Німеччина працюють над фінансовими рішеннями для обходу санкцій США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Франція і Німеччина працюють над фінансовими рішеннями для обходу санкцій США

Світ
355
Представники Франції і Німеччини в понеділок заявили про роботу над фінансовими рішеннями і платіжними каналами, які дозволять обійти санкції США стосовно таких країн, як Іран.
За даними агентства Bloomberg, в обговореннях також бере участь Великобританія. Провідні держави розглядають можливість залучення своїх центробанків до створення подібних альтернативних систем.
Читайте також: Набрали чинності нові санкції США проти Росії
Як повідомив міністр фінансів Франції Бруно Ле Мер, Париж і Берлін обговорюють створення незалежних двосторонніх або загальноєвропейських каналів фінансування.
“Разом з Німеччиною ми сповнені рішучості розробити незалежний європейський або франко-німецький інструмент фінансування, який дозволить нам не стати непрямими жертвами екстериторіальних санкцій США”, – сказав французький міністр у понеділок, під час зустрічі з членами Асоціації економічних і фінансових журналістів (AJEF).
“Мені б хотілося бачити Європу звіреним континентом, а не васалом, і для цього необхідні повністю незалежні інструменти фінансування, яких на сьогоднішній день не існує”, – заявив Б.Ле Мер.
За його словами, буде вкрай складно використовувати існуючі канали, включаючи Європейський інвестиційний банк (EIB), оскільки США можуть непрямим чином впливати на їх операції.
Тим часом глава МЗС Німеччини Хайко Маас в понеділок говорив про те, що ЄС працює над пропозиціями модернізації платіжних каналів і систем, таких як система SWIFT, щоб зробити платежі більш незалежними.
“Активна санкційна політика Вашингтона змушує нас формулювати європейські відповіді. Коли США раптово і не узгоджено, багаторазово і не спеціалізовано застосовує санкції стосовно Росії, Китаю, Туреччини та в майбутньому, можливо, і в ставленні наших інших найважливіших торговельних партнерів, то це стосується Європи і Німеччини теж”, – заявив міністр в понеділок, виступаючи на посольській конференції в будівлі МЗС ФРН.
Відносини США і Європи стали більш напруженими через торговельну політику президента США Дональда Трампа і його рішення відмовитися від угоди 2015 року щодо іранського атому, відомої як Спільний всеосяжний план дій (СВПД), і відновити санкції стосовно Тегерана.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас