На фінсектор безпеки в 2019 виділять 200 млрд грн - Турчинов — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На фінсектор безпеки в 2019 виділять 200 млрд грн - Турчинов

Казна та Політика
175
Фінансування сектора безпеки і оборони України в 2019 році, виходячи з прогнозів Кабінету міністрів, складе близько 200 млрд грн (не менше 5% від ВВП).
Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов.
Як повідомляє в понеділок прес-служба РНБО, О.Турчинов провів нараду за участю першого віце-прем’єра – міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва, в.о.міністра фінансів Оксани Маркарової, міністра оборони Степана Полторака, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, а також керівників інших силових структур і відомств.
Секретар РНБО України повідомив, що згідно з прогнозом Кабінету міністрів України, ВВП на 2019 рік складе 3 трлн 946 млрд грн. “Тому фінансування сектора безпеки і оборони України, яке повинно бути не менше 5% від ВВП, складе близько 200 млрд грн”, – повідомив О.Турчинов.
Він підкреслив, що “дохідна частина оборонного бюджету має формуватися виключно з реальних обґрунтованих надходжень”.
За словами О.Турчинова, серед пріоритетних напрямків фінансування на наступний рік заплановано, зокрема, розробку і закупівлю сучасного високоточного ракетного озброєння (ракетних систем і комплексів, в тому числі і крилатих ракет), артилерійського озброєння, бронетанкової техніки, високоточних засобів ураження, боєприпасів і продуктів спеціальної хімії, посилення системи протиповітряної оборони держави і можливостей авіації Повітряних сил Збройних сил України.
Також планується фінансування державної політики в сфері кібербезпеки, виконання заходів з розвитку та модернізації спецзв’язку і захисту інформації; сучасного облаштування дослідно-випробувальних полігонів для проведення випробувань ракет, боєприпасів тощо.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас