Агрохолдинг "Мрія" домігся реструктуризації $1,1 млрд боргу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Агрохолдинг "Мрія" домігся реструктуризації $1,1 млрд боргу

Фондовий ринок
550
“Мрія Агрохолдинг” — один з найбільших в Україні — здійснив реструктуризацію заборгованості обсягом $1,1 млрд. У результаті, загальне боргове навантаження знизиться більш ніж в три рази — до $309,5 млн.
Про це йдеться в офіційному повідомленні компанії.
“Нам вдалося реструктуризувати 13 незабезпечених банківських кредитів, сім кредитів постачальників, одну програму ECP і два випуски єврооблігацій в один, єдиний забезпечений борговий інструмент”, — зазначив гендиректор “Мрії” Саймон Чернявський.
Отримана сума включає $49,3 млн реструктуризованого забезпеченого боргу, $208,1 млн реструктуризованого незабезпеченого боргу, $46 млн робочого капіталу і $6,1 млн нових лізингових програм на закупівлю обладнання.
Процес реструктуризації боргу тривав більше трьох років.
“Компанія буде обслуговувати реструктурований незабезпечений борг відповідно до узгодженого графіку процентних та основних платежів нових забезпечених цінних паперів, випущених відповідно до умов реструктуризації”, — йдеться в повідомленні.
Згідно з умовами реструктуризації, всі активи “Мрії”, включаючи весь земельний банк, інфраструктуру, виробництво та обладнання, передані у власність нової холдингової компанії Mriya Farming PLC (Великобританія) шляхом продажу.
В результаті Mriya Farming PLC стала холдинговою компанією для всіх компаній групи “Мрія”. Холдингова компанія повністю належить існуючим кредиторам “Мрії”.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас