Суднобудівний завод виставлено на продаж за 1,8 млрд грн за процедурою ліквідації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суднобудівний завод виставлено на продаж за 1,8 млрд грн за процедурою ліквідації

Фондовий ринок
420
Цілісний майновий комплекс ПАТ “Миколаївський суднобудівний завод “Океан” виставлено на продаж за стартовою ціною 1 млрд 818,39 млн грн згідно із законом “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, повідомила ліквідатор Ірина Сербін.
“Стартова ціна визначена за сумою всіх кредиторських вимог, які складають понад 1,8 млрд грн. З цієї суми понад 91 млн грн – заборгованість із заробітної плати”, – написала вона на своїй сторінці в мережі Facebook. Крок аукціону – 0,5%, або 9,092 млн грн.
За словами ліквідатора, офіційне оголошення в 1987 сторінок з усіма умовами і подробицями оприлюднене 21 серпня на сайтах Міністерства юстиції України та Вищого господарського суду України.
“Майже два роки боротьби за те, щоб повернути все в правове поле і продовжити процедуру ліквідації… Залишається сподіватися, що епоха так званих “відповідальних зберігачів” назавжди пішла в минуле, і оцінку їй дадуть компетентні органи. Саме зараз з’явився унікальний шанс вдихнути нове життя в українське суднобудування”, – прокоментувала І. Сербін на своїй сторінці оголошення аукціону.

Довідка Finance.ua

  • ПАТ “Миколаївський суднобудівний завод “Океан” (до квітня 2011 року – “Вадан Ярдс Океан”, до грудня 2008-го – Damen Shipyard’s Okean, до лютого 2001-го – “Суднобудівний завод “Океан”) спеціалізується на виробництві і ремонті контейнеровозів, танкерів, буксирів, барж водотоннажністю до 350 тис. тонн.
  • У листопаді 2013 року Господарський суд Миколаївської області визнав банкрутом ПАТМСЗ “Океан” за клопотанням близького, за деякими даними, до власника “Смарт-груп” Вадима Новинського ТОВ “Консалтинг-Гама” (Кривий Ріг Дніпропетровської обл.).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас