Coinbase отримала патент на безпечну систему оплати для bitcoin — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Coinbase отримала патент на безпечну систему оплати для bitcoin

Фондовий ринок
199
Нещодавно опублікований патент Coinbase описує захищений спосіб зробити покупки в біткойнах для роздрібних клієнтів і торгових порталів.
У патенті, створеному однією з найбільших криптокомпаній в США, описаний спосіб створення платіжного каналу, який дозволяє користувачам для оплати покупок використовувати біткойн безпосередньо зі свого цифрового гаманця.
У патенті йдеться: “Для користувача можуть виникати проблеми безпеки, через які з гаманця може бути вкрадено секретний ключ біткойн-адреси. Існуючі системи не забезпечують рішення для забезпечення безпеки для закритих ключів, водночас дозволяючи користувачам робити платежі за допомогою своїх гаманців”.
Система встановлює «ключову церемонію», яка створює домен для ключів, які об’єднані в головний майстер-ключ, зашифрований за допомогою кодових фраз користувача. Майстер-ключ може залишатися загальнодоступним деякий час і бути видалений після використання, що зробить оплату з гаманця більш безпечною.
Операційний майстер-ключ використовується для шифрування секретного ключа під час перевірки, а також для підписання транзакції при здійсненні платежу.
“У будь-який момент часу після завантаження основного ключа система може бути заморожена. Система може бути розморожена після її заморожування за допомогою ключової церемонії. Процес перевірки може бути виконаний, коли система заморожена, і коли система розморожена. Процес оплати може бути здійснено тільки тоді, коли система розморожена”. – пояснює патент.
У патенті далі зазначається, що система також включає в себе API ключ, що означає, що різні веб-сайти зможуть запускати власну версію платіжного каналу. API ключ буде мати дві частини: перша буде специфічна для хост-сервера, а інша буде зберігатися в системі, розробленій Coinbase. Ці два ключі повинні відповідати транзакції, щоб вона пройшла, що додає ще один рівень безпеки для клієнтів при прямій оплаті з гаманця.
За матеріалами:
Cryptellect
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас