Китайці побудують свій Hyperloop — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайці побудують свій Hyperloop

Світ
298
Свій проект надшвидкісного транспортного засобу з використанням технології Hyperloop реалізують інженери з Південно-Західного транспортного університету Цзяотун в Ченду (Південно-Західний Китай).
Як повідомив газеті China Daily керівник проекту Чжан Вейхуа, максимальну швидкість в 1,5 тис. км/год поїзди, що рухаються по трубах з відкачаним повітрям до майже повного вакууму, повинні досягти вже до квітня 2021 року.
У своєму інноваційному проекті китайські інженери збираються використовувати експериментальну дорогу для випробування поїздів, що рухаються на основі магнітної левітації. Така лінія є в Шанхаї, де поїзди доставляють пасажирів до аеропорту Пудун зі швидкістю до 430 км/год. На даний момент це єдина в світі комерційна лінія поїздів маглев.
Однак шанхайський маглев все ж таки змушений долати аеродинамічний опір, що обмежує його швидкісні якості. В трубі з високим розрідженням повітря ця проблема може бути ефективно вирішена, вважають китайські фахівці. Вже в цьому році в Ченду планується досягти швидкості 400 км/год.
Технологія Hyperloop призведе до розвитку цілої низки галузей, включаючи аерокосмічну, залізничну, розробку нових двигунів і виробництво нових матеріалів, вважають китайські експерти.
Вони не виключають використання напрацювань в ядерній промисловості і військовій сфері, пише China Daily. Разом з тим, вважають фахівці, масштабність завдань передбачає широку кооперацію наукових центрів і промислових підприємств, у тому числі між різними країнами.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас