МЕРТ пропонує юридично закріпити обмеження мінімальної швидкості інтернету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЕРТ пропонує юридично закріпити обмеження мінімальної швидкості інтернету

Казна та Політика
681
Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) пропонує юридично закріпити обмеження мінімальної швидкості інтернету в 30 мбіт/с, якщо для будівництва інфраструктури залучаються державні кошти, повідомив перший віце-прем’єр-міністр-міністр економрозвитку і торгівлі Степан Кубів.
“Змінюємо законодавство, а точніше, цілу низку нормативних актів, щоб: провести моніторинг стану розвитку широкосмугового доступу до інтернету в Україні; юридично закріпити, що швидкість інтернету не повинна бути меншою ніж 30 мегабіт/с за умови залучення державних коштів для будівництва інфраструктури”, – написав він у соцмережі Facebook в понеділок.
Крім цього, за його словами, МЕРТ має намір стимулювати залучення приватних інвестицій у розвиток широкосмугового інтернету, зокрема, для освітніх установ, установ охорони здоров’я, соціальної інфраструктури.
Нагадаємо, “Укртелеком” планує підключити до швидкісного доступу 8 тис. сіл з 6 млн жителів протягом двох років при 50%-ній участі держави.
Розроблений проект оцінюється в 6 млрд грн, з яких 3,2 млрд грн (53,3%) – державні інвестиції.
При цьому, на думку “Київстару”, мобільні оператори зв’язку можуть забезпечити покриття зв’язком 98% населення України без залучення державних дотацій у разі запровадження принципу технологічної нейтральності (можливість запускати будь-яку технологію мобільного зв’язку на будь-яких частотах у діапазоні 900 МГц.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас