США доведуть нові мита на китайські товари до $50 млрд 23 серпня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США доведуть нові мита на китайські товари до $50 млрд 23 серпня

Світ
192
До $50 млрд зросте 23 серпня обсяг товарів китайського експорту в США, які будуть обкладатися митом у 25%.
Про це оголосив офіс торговельного представника Сполучених Штатів.
У заяві йдеться, що результати проведеного ним розслідування свідчать, що “дії, політика і практика Китаю, що стосуються передачі технологій, інтелектуальної власності, інновацій є необґрунтованим і дискримінаційним тягарем для американської торгівлі”.
Спочатку оподаткування щорічних поставок китайських товарів на суму $50 млрд підвищеним митом було передбачено президентом США Дональдом Трампом, однак під тиском американського бізнесу обсяг був знижений до $35 млрд. З цих китайських товарів 25-процентне мито стягується з 6 липня.
Під додаткові $16 млрд з 23 серпня підпадають такі імпортовані з Китаю товари, такі як мотоцикли, трактори, комплектуючі для будівництва залізниць, радіотехнічні схеми, мотори і сільськогосподарське обладнання.
Пекін, послідовно виступаючи проти торговельної війни із Сполученими Штатами, тим не менш, вимушено робить дзеркальні заходи щодо американських товарів, попереджаючи, що протекціоністська політика Вашингтона в торгівлі призводить до дестабілізації світового ринку, що негативно позначиться на самих Сполучених Штатах.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас