Дорожчають квитки на поїзди: Омелян пояснив, навіщо це потрібно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дорожчають квитки на поїзди: Омелян пояснив, навіщо це потрібно

Казна та Політика
1297
Підвищення цін на залізничні квитки в Україні в 2018 році стало об’єктивною необхідністю, адже пасажирські тарифи не зростали вже чотири роки. Однак “Укрзалізниця” (УЗ) має підвищити і якість сервісу.
Про це в інтерв’ю сайту “Сегодня” розповів міністр інфраструктури України Володимир Омелян.
“Логіка дуже проста – з 2014 року не підвищувалася вартість проїзду для пасажирів. У цьому є об’єктивна необхідність, тому що ціни зросли і на електроенергію, і на сировину, і на все інше. З іншого боку, спочатку повинен бути поліпшений сервіс, а потім підвищена ціна. Але прийнято таке рішення – це рішення урядове. Чи робить це мене щасливим – ні, чи робить це клієнта щасливим – ні, тому що вони платять більше за той же рівень сервісу”, – зазначив Омелян.
Міністр нагадав, що після зростання тарифів в УЗ все ж заплановано зміни – вперше за багато років у компанії з’явилося понад мільярд доларів на капітальні інвестиції. Втім, в першу чергу, кошти вкладатимуться не в пасажирські перевезення, а в вантажні.
“В першу чергу, це вантажні перевезення, – локомотиви, поліпшення технічного стану вагонів, нові вагони. Але також пасажирський сектор – планується закупівля дизель-поїздів; зокрема, до кінця 2019 року має бути шість дизель-поїздів Крюківського заводу, близько 200 пасажирських вагонів”, – поділився Омелян планами УЗ.
Глава Мінінфраструктури уточнив, що вартість пасажирського квитка покриває витрати “Укрзалізниці” на саму поїздку тільки на далеких напрямках. Приміськезалізничне сполучення залишається збитковим і генерує збитки для УЗ в кілька мільярдів гривень.

Довідка Finance.ua:

  • З 30 травня вже подорожчав проїзд залізницею.
  • До кінця 2018 року “Укрзалізниця” підвищить тарифи на проїзд в поїздах до 25,4% сумарно.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас