Почали діяти нові правила тимчасового виїзду дитини за кордон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Почали діяти нові правила тимчасового виїзду дитини за кордон

Казна та Політика
3248
Почали діяти зміни в рамках другого пакету законодавчої ініціативи “Чужих дітей не буває”, які дозволяють виїжджати за кордон з дитиною одному з батьків без дозволу іншої сторони.
Заступник міністра юстиції з питань виконавчої служби Світлана Глущенко роз’яснила правила такого нововведення, передає прес-служба Мін’юсту.
Згідно з новими правилами, один з батьків (мати або батько), який вивозить дитину за кордон, обов’язково повинен повідомити про виїзд рекомендованим листом іншого з батьків, який платить аліменти. У листі необхідно вказати мету виїзду, куди саме їде дитина, а також час, на який дитина покидає територію України.
Крім того, при перетині кордону батькам необхідні будуть такі документи:
  • Рішення суду або органів опіки та піклування, яким визначено місце проживання дитини; документи, що підтверджують мету і терміни виїзду (наприклад, це може бути довідка з медичного або освітнього закладу, бронювання квитків і т. п).
  • Дозвіл від другого з батьків не буде потрібен в разі, якщо одна зі сторін має намір виїхати за кордон більше, ніж на 1 місяць або в разі наявності боргу по аліментах в іншого з батьків за 4 місяці або за 3 місяці, якщо дитина є тяжкохворою.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас