PayPal готова щорічно витрачати 3 млрд доларів на купівлю компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

PayPal готова щорічно витрачати 3 млрд доларів на купівлю компаній

Фондовий ринок
298
Компанія PayPal, що розвиває однойменну платіжну систему, зробила кілька великих покупок в 2018 році і не збирається зупинятися на досягнутому.
“У нас здоровий баланс, і ми готові докласти максимум зусиль для придбання більшого числа компаній”, – заявив президент і генеральний директор PayPal Ден Шульман (Dan Schulman) в інтерв’ю німецькій газеті Handelsblatt.
За його словами, компанія готова витрачати до 3 млрд доларів на рік на купівлі активів, які дозволять їй розширити певні можливості. Зараз PayPal стикається з посиленням конкуренції, оскільки все більше корпорацій, включаючи Apple і великі банки, покращують свої фінансові пропозиції.
“Я не відкидаю, що ми укладемо ще більшу угоду, якщо це піде нам на користь”, – зазначив Шульман.
У 2018 році PayPal оголосила про придбання чотирьох компаній, а загальна кількість публічно анонсованих угод досягла 17.
За даними дослідницького агентства Dealogic, в першій половині 2018 року були здійснені 102 угоди за участю компаній, що займаються платежами. Їх сума склала 46 млрд доларів. Це рекордний показник для галузі. Він уже перевищив суму угод за весь минулий рік – тоді вони склали 32,9 млрд доларів. Рекорд досягнутий багато в чому завдяки злиттю PayPal і iZettle.
До кінця березня 2018 року у PayPal налічується 237 млн ​​активних клієнтів, що на 8,1 млн більше, ніж трьома місяцями раніше. Кількість проведених транзакцій в річному численні збільшилася на 25%, до 2,2 млрд. Загалом в PayPal було оброблено платежів на суму 132 млрд доларів, що на 32% більше від показника річної давності. Оборот мобільних платежів зріс на 52%, до 49 млрд доларів.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас