У РФ зобов'язали ідентифікувати усіх користувачів Wi-Fi — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У РФ зобов'язали ідентифікувати усіх користувачів Wi-Fi

Світ
1019
Служба з нагляду у сфері зв’язку, інформаційних технологій і масових комунікацій РФ (Роскомнагляд) відзначає зростання дисципліни з боку організаторів точок Wi-Fi в громадських місцях.
Про це повідомляє сайт відомства.
Так, з 2014 року власники публічних хот-спотів в Росії зобов’язані ідентифікувати користувачів. Відповідна процедура може здійснюватися декількома способами — за даними паспорта або Єдиної системи ідентифікації і аутентифікації (ЄСІА), номером мобільного телефону, логіном та паролем від Єдиного порталу держпослуг (ЄПДП).
Повідомляється, що в поточному році було перевірено понад 18 тис. точок бездротового доступу в громадських місцях, що в 2,5 разу більше, ніж за такий самий період 2017 року. Порушення, пов’язані з відсутністю ідентифікації користувачів, виявлені лише в 794 випадках.
Таким чином, частка хот-спотів — порушників складає лише 4,4%. Для порівняння: роком раніше цей показник дорівнював приблизно 10%.
«За підсумками проведених заходів складено 159 протоколів про адміністративні правопорушення, з яких більшість (149) пов’язано з невикористанням адміністративних і організаційних заходів, технічних, програмно-апаратних засобів захисту дітей від інформації, що завдає шкоди їхньому здоров’ю та (або) розвитку», — йдеться в повідомленні Роскомнагляду.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас