Як підвищили розмір аліментів і чого чекати неплатникам - Гройсман — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як підвищили розмір аліментів і чого чекати неплатникам - Гройсман

Особисті фінанси
1952
Нещодавно ухвалений парламентом закон у рамках проекту “Чужих дітей не буває” дасть змогу підвищити мінімальний розмір аліментів до 100% прожиткового мінімуму.
Відповідні роз’яснення опублікував на своїй сторінці у Facebook прем’єр-міністр Володимир Гройсман .
Глава уряду поінформував, що закон передбачає збільшення мінімальної суми аліментів, яка для людини з достатнім заробітком, наприклад, зросла до 100% прожиткового мінімуму (1559/1944грн залежно від віку дитини).
Крім того, за словами прем’єр-міністра, якщо аліменти не сплачуються більше року, то їх сума збільшується на 20%.
Як підвищили розмір аліментів і чого чекати неплатникам - Гройсман
Він додав, що відтепер українці, які хочуть посісти керівні посади на держслужбі, муситимуть подавати довідку про те, що не мають боргів зі сплати аліментів більше шести місяців, а от чиновники, які мають більш ніж річну заборгованість зі сплати аліментів, будуть звільнені з посади.
Крім того, Гройсман підкреслив, що закон запроваджує кримінальну відповідальність — зокрема, якщо боржник злісно ухиляється від суспільно-корисних робіт через несплату аліментів, він може сісти за грати на строк до двох років.
Ще однією новацією закону є зміни до положення про дозвіл на виїзд дитини за кордон. Прем’єр відзначив, що той із батьків, з ким залишилась дитина, зможе без дозволу іншого вивезти її за кордон на навчання, лікування та відпочинок тощо на термін до місяця за умови надання побачень з дитиною іншому з батьків. При цьому тому з батьків, з яким дитина не живе, для поїздки за кордон знадобиться нотаріально завірена згода другого з батьків або рішення суду про дозвіл на виїзд дитини без згоди.
Водночас, якщо той з батоків, із яким не живе дитина, не сплачує аліменти більше чотирьох місяців (трьох місяців – якщо дитина хворіє), його дозвіл на виїзд дитини не потрібен навіть для подорожі терміном більше місяця.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас