Кому з липня перерахують пенсії - дані ПФУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кому з липня перерахують пенсії - дані ПФУ

Казна та Політика
1606
Пенсії з липня перерахують лише трьом категоріям осіб: донорам, тим, хто не має достатньої кількості стажу, і громадянам, у яких нарахована пенсія перевищує 10 прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб.
Про це заявила заступник голови правління Пенсійного фонду України Ірина Ковпашко, коментуючи перерахунок пенсій з 1 липня у зв’язку зі збільшенням соціальних стандартів, інформує прес-служба ПФУ.
«Що відбулося з жовтня? Прожитковий мінімум склав 1 373 гривні, але при обчисленні різних надбавок, доплат, підвищень застосовувався показник, збільшений вже в жовтні на 79 гривень, а це 1 452 гривні. Законом України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» з 1 липня цього року передбачено зміну прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, лише на 62 гривні (1 435 гривень). Саме через це категорій осіб, яким такий перерахунок буде проведено з липня, тільки три: донори, ті, у кого немає достатнього стажу, а також невелика кількість громадян, у кого нарахована пенсія перевищує 10 прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб. Це трохи більше ніж 800 тисяч пенсіонерів», – повідомила Ковпашко.
За її словами, наступний перерахунок пенсій у зв’язку із змінами соціальних стандартів, який охопить близько 10 млн пенсіонерів, очікується з 1 грудня поточного року. Отже, зазначила Ковпашко, будуть перераховані надбавки, підвищення, мінімальні пенсійні виплати особам з повним стажем, надбавки за понаднормовий стаж.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас