У Києві зростуть ціни на водопостачання: опубліковано нові тарифи (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві зростуть ціни на водопостачання: опубліковано нові тарифи (інфографіка)

Казна та Політика
1779
У Києві в 2018 році для більшості споживачів зростуть ціни на водопостачання та водовідведення. Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), затвердила нові розцінки, які почнуть діяти через день після їх опублікування в урядовій газеті “Урядовий кур’єр”.
Про це повідомили в прес-службі “Київводоканалу” на офіційному сайті.
Перший вид тарифу: 5,82 грн за 1 метр кубічний (2,976 за водопостачання та 2,844 за водовідведення). Він буде діяти тільки для водоканалів-сателітів підприємства, наприклад, КП “Ірпеньводоканал”.
Другий вид: 15,78 грн за 1 кубічний метр (8,292 за постачання та 7,488 ― відведення). Так будуть платити мешканці приватного сектору, колективні споживачі (ЖЕК, ОСББ, керуючі компанії) та юридичні особи.
А ось третій вид тарифу торкнеться більшості мешканців багатоповерхівок. Він складе 16,716 грн за кубометр (8,784 за водопостачання та 7,932 за водовідведення), що на 7,9% дорожче попереднього тарифу. За цими цінами будуть платити і власники нежитлових приміщень у житловому фонді.
У Києві зростуть ціни на водопостачання: опубліковано нові тарифи (інфографіка)
“Підбиваючи підсумки, відзначимо, що якщо у вашій платіжці виконавцем послуг значиться “Київводоканал”, то тариф на воду не може перевищувати 16,716 гривень за кубометр”, ― пояснили в прес-службі підприємства.
Проте ціни можуть бути вищими, якщо у мешканців немає прямого договору з водоканалом і постачальником послуг числиться, наприклад, ЖЕК. Тоді вони зможуть купувати у “Київводоканалу” послуги за другим тарифом, а продавати за завищеною ціною.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас