У ДФС планують посилити контроль за ринком сигарет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ДФС планують посилити контроль за ринком сигарет

Казна та Політика
185
Представники Державної фіскальної служби і бізнесу домовилися виробити спільну позицію щодо впровадження електронної системи контролю за виробництвом тютюнових виробів.
Про це повідомляє прес-служба відомства за результатами зустрічі в.о. голови ДФС Мирослава Продана з учасниками ринку.
“Державна фіскальна служба активізувала переговорний процес з учасниками тютюнового ринку щодо введення електронної системи контролю за виробництвом та обігом сигарет. Це – дієвий спосіб попередження появи на ринку фальсифікованої продукції, що і обговорили виробники тютюнових виробів на зустрічі з в.о. глави ДФС Проданом” , – йдеться в повідомленні.
Як відзначили представники бізнесу, кожен великий виробник на підприємстві має свою систему контролю, яка передбачає можливість відстеження шляху пачки сигарет від виробника до кінцевого споживача (track&trace) за допомогою унікального ідентифікатора.
Електронна акцизна марка, на їхню думку, має працювати аналогічно.
“На сьогодні є кілька варіантів того, якою має бути електронна акцизна марка, як буде працювати ця система. На мою думку, необхідно вибрати один варіант, доопрацювати його з урахуванням інтересів держави та бізнесу і передавати на розгляд законотворцям”, – зазначив Продан.
Представники ДФС і бізнесу домовилися про вироблення спільної позиції з цього питання.
Як повідомлялося, загальний обсяг ринку сигарет в Україні за 2017 рік скоротився на 8,2% – до 67,1 млрд шт. переважно за рахунок впливу зростання цін і збільшення незаконної торгівлі.
Нагадаємо, вартість пачки сигарет в Україні зросте на 4-5 грн в 2018 році в результаті зростання акцизів на 29,7%.
Прийнятими правками до Податкового кодексу передбачається поступове – до 2025 року – підвищення специфічної ставки акцизного податку на тютюнові вироби та мінімального акцизного зобов’язання, а саме: в 2018 році – на 29,7%, в наступні роки – на 20% до рівня, еквівалентного 90 євро за 1 тис. шт.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас