В Україні можуть скасувати банківську таємницю - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні можуть скасувати банківську таємницю - експерт

Казна та Політика
3058
Закордонні банки частково або повністю відмовляються від банківської таємниці. Україна також може це зробити на вимогу ЄС.
Про це розповів економічний експерт Андрій Новак.
“За кордоном відмова від банківської таємниці пояснюється цілком логічно – це є боротьба із чорним капіталом, який набувається починаючи із війн в усьому світі, тероризму, нелегального продажу зброї, наркотиків, і закінчуючи корупційними грошима політиків та бізнесменів. Саме під аргументацією боротьби із чорними чи сірими грошима іде загальна світова тенденція щодо обмеження або повного скасування банківської таємниці. Україна, хоче вона цього чи ні, змушена буде іти за цією світовою тенденцією. Інше питання – якими темпами”, – зазначив він.
Попри супротив вітчизняних політиків та бажання відтягнути скасування банківської таємниці, процес рано чи пізно буде запущено, вважає експерт.
“Думаю, що це буде одна із вимог до України та українських банків при набутті країною повноправного членства у ЄС. Адже саме європейські країни, і США також, є локомотивами тенденції щодо часткової відміни або повного обмеження банківської таємниці”, – резюмував Новак.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас