Чому Bitcoin не стане світовою валютою - банкіри — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чому Bitcoin не стане світовою валютою - банкіри

Фінтех і Картки
1470
Швейцарські банкіри говорять, що масштабне використання Bitcoin може перевантажити сервери по всьому світу. Експерти нагадали про головні проблеми криптовалют і пояснили, чому вони програють чинним платіжним системам.
Банк міжнародних розрахунків (БМР) опублікував звіт, в якому фінансисти жорстко пройшлися по криптовалютам і пояснили, чому Bitcoin технічно поки що не готовий стати світовою валютою.
У розділах «Криптовалюти: що буде після хайпу?» і «Ілюзорна обіцянка децентралізованої довіри» експерти розповіли, що навіть зараз, коли криптовалюти на хвилі світової популярності, нові цифрові гроші просто не можуть змагатися з іншими фінансовими інструментами.
Серед головних проблем називають ту саму нестабільність, споживання надмірної кількості електроенергії для виробництва криптовалют і незахищеність, адже вони досі є об’єктом маніпуляцій і цифрового шахрайства по всьому світу.
Крім вже відомої тези про те, що для виробництва Bitcoin на рік потрібно стільки ж електроенергії, скільки споживає вся Швейцарія, Ірландія, Данія, та інші невеликі держави, БМР нагадав про складнощі криптовалютних переказів.
У звіті пишуть, що через багаторівневу перевірку транзакцій криптовалют доводиться довго чекати, поки гроші перейдуть з гаманця у гаманець, а в світових масштабах така технологія може перевантажити інтернет-сервери та електронні пристрої користувачів.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас