Скільки потрібно часу на заміну всіх маршруток - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки потрібно часу на заміну всіх маршруток - експерт

Казна та Політика
847
На усунення з доріг Києва всіх маршрутних таксі і заміну їх на комунальний транспорт буде потрібно від 1 до 3 років.
Таку думку мають опитані “Апостроф. Економіка” експерти.
Раніше повідомлялося, що однією з головних причин збереження на дорогах столиці маршруток є брак рухомого складу у комунальних підприємств. Для того, щоб повністю забезпечити потребу столиці в транспорті, необхідно додатково придбати близько 1800 одиниць рухомого складу.
На думку експертів, у разі оголошення тендерів на закупівлю пасажирського транспорту українські автомобілебудівні підприємства зможуть виконати замовлення протягом року.
“Виробничі потужності дозволяють це зробити за один рік – наша автомобільна промисловість до 2 тис. автобусів на рік може виробляти. Гроші є – бюджет міста Києва профіцитний”, – вважає експерт громадської компанії “Європатруль” В’ячеслав Коновалов.
“Якщо місто готове за рік це (закупівлю рухомого складу) профінансувати, то можна і за рік зробити. Бюджет міста дозволяє це зробити”, – зазначає колишній заступник міністра інфраструктури Олександр Кава.
У свою чергу експерт з економічного аналізу та транспортної інфраструктури аналітичного центру “Український інститут майбутнього” Ярослав Пилипчук вважає, що на це може піти більше часу.
“Я думаю, що реально це зробити протягом від року до трьох років”, – сказав експерт.
За матеріалами:
Апостроф
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас