В Україні можуть ввести абонплату на воду і тепло — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні можуть ввести абонплату на воду і тепло

Особисті фінанси
5924
Абонентська плата на воду і тепло буде розраховуватися за формулою, що не залежить ні від метражу, ні від кількості прописаних у квартирі і в середньому становитиме близько 30 грн за опалення і 15-20 грн за воду.
Про це заявив аналітик Асоціації міст України Олег Гарник.
“Абонплата на тепло і воду передбачена новою редакцією Закону “Про житлово-комунальні послуги”. Закон має набрати чинності з 10 червня 2018 року, але не факт, що це станеться, бо на даний момент розглядається можливість відстрочки набрання чинності цього закону. Річ у тім, що є проблеми з підзаконними нормативними актами і тому набрання чинності даного документа зараз викликає сумніви”, – зазначив експерт, підкресливши при цьому, що абонплата буде стосуватися кожної послуги окремо.
Експерт заявив, що абонплата буде стосуватися кожної послуги окремо, тобто поставки гарячої води, постачання холодної води та постачання теплової енергії. При тому що на кожен вид послуги буде нараховуватися окрема абонплата.
“Абонплата буде сплачуватися тільки в тому випадку, коли укладається індивідуальний договір з постачальниками послуг або коли таке рішення приймає ОСББ”. – сказав Гарник.
Також він зазначив, що орієнтовна вартість абонплати за тепло на сьогоднішній день складає близько 30 грн для кожної квартири. Абонплата на воду – близько 15-20 грн.
Примітно, що розмір абонплати не залежатиме ні від кількості прописаних у квартирі, ні від метражу, тому що сама по собі абонплата – це всього лише плата за підключення до системи і не більше того. Тобто мешканці однокімнатної і трикімнатної квартир будуть платити однакову абонплату.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас