З боржників аліментів стягнули 1,4 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З боржників аліментів стягнули 1,4 млрд грн

Казна та Політика
183
В Україні на сьогоднішній день сума стягнутих з боржників аліментів перевищила 1,4 мільярда гривень, – передає прес-служба Міністерства юстиції з посиланням на главу Мін’юсту Павла Петренка.
«По всій Україні сума повернутих дітям боргів зі сплати аліментів вже перевищила 1,4 млрд грн. Понад 119 тисяч неплатників отримали передбачені законом заборони, складені майже 16 тисяч протоколів про призначення суспільно корисних робіт», – поінформував керівник міністерства.
За його словами, незабаром Верховна Рада має в другому читанні розглянути другий пакет законодавчих змін, підготовлених в рамках проекту «Чужих дітей не буває». Пропоновані новації передбачають збільшення мінімального розміру виплат і введення кримінальної відповідальності неплатників за невиконання суспільно корисних робіт.
«Боржникам буде складніше потрапити на держслужбу, а злісних неплатників – звільнять», – розповів він.
Як повідомлялося, раніше парламент в першому читанні схвалив другий пакет законопроектів, розроблених в рамках ініціативи Мін’юсту щодо посилення заходів впливу на неплатників аліментів.
Народні депутати підтримали підготовку до другого читання всіх трьох законопроектів, які входили в цей пакет, за скороченою процедурою.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас