Кличко розповів, що робити з Гостиним двором у Києві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кличко розповів, що робити з Гостиним двором у Києві

Казна та Політика
955
“Ми готові взяти приміщення на баланс і привести його в належний стан”, — сказав мер Києва. При цьому він нагадав, що боротьба за будівлю тривала 7 років.
Що ж стосується майбутнього Гостиного двору, то мер нагадав про те, що тут планують створити музей історії Києва, проте для цього проект має затвердити Київрада після передачі Гостиного двору на баланс міста.
Як відомо, 8 травня Верховний суд України залишив без змін рішення суду апеляційної інстанції про розірвання договору оренди з компанією “Укрреставрація” і повернення в державну власність будівлі гостиного двору.
Будівля переходить на баланс Фонду державного майна.
28 лютого Київський апеляційний господарський суд підтримав принципову позицію прокуратури Києва та повернув державі будівлю Гостиного двору, що розташована на Контрактовій площі у Києві. Про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко.
Після тривалих судових процесів сьогодні Апеляційний суд скасував рішення суду першої інстанції та ухвалив нове, яким розірвав договір оренди і зобов’язав приватну структуру повернути державі будівлю Гостиного двору.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас