Ціни на український ячмінь досягли 4-річного максимуму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на український ячмінь досягли 4-річного максимуму

Аграрний ринок
750
Вартість українського ячменю в глибоководних портах України на умовах поставки FOB зросла до $208-218/т, що на 27% перевищує рівень цін минулого року. Така вартість на вітчизняну зернову культуру стала рекордною з кінця 2014 року. Про це повідомили в «Українському клубі аграрного бізнесу».
Напружений світової баланс ще на початку маркетингового року підтримував зростання вартості ячменю – світове виробництво скоротилося в 2017/2018 МР до ​​142,4 млн тонн, що на 3,5 млн тонн менше показника минулого року.
Ольга Харабара, аналітик ринку зернових і олійних культур Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу», зазначає, що ключовим фактором впевненого зростання цін на ячмінь за останні кілька місяців став нестабільний попит з боку Саудівської Аравії, яка є ключовим імпортером даної зернової в світі. У 2017 році Україна відвантажила в цю країну 2 млн тонн ячменю, що склало 57% від загального обсягу експорту.
Цього року попит з Саудівської Аравії не має стійкого характеру – тендери на закупівлю проводяться нечасто, проте обсяги досить значні. На останньому тендері Зернова організація Саудівської Аравії (SAGO) оголосила про закупівлю 1 млн тонн ячменю, на попередньому було закуплено 0,9 млн тонн.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас