Після 6 Гб: "Київстар" встановив обмеження на швидкість інтернету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Після 6 Гб: "Київстар" встановив обмеження на швидкість інтернету

Технології&Авто
11475
Найбільший український мобільний оператор “Київстар” з 11 квітня встановив обмеження швидкості для послуги передачі даних в 1,8 Мбіт/c після використання перших 6 Гб на добу, але без обмежень за обсягом споживаного трафіку, наголошується в повідомленні на сайті оператора.
“Статистика вказує, що 0,5% абонентів регулярно використовують аномально великі обсяги мобільного інтернету – більше 100 тис. Мб щомісяця. Ці абоненти перевантажують мережу оператора і значно уповільнюють швидкість інтернету для інших 99,5% абонентів”, – підкреслюють в “Київстарі”.
За даними оператора, цього обсягу даних вистачить на 112 годин перегляду відео, 1,4 тис. годин прослуховування музики онлайн або завантаження понад 60 фільмів в хорошій якості.
“Щоб надати рівноправний доступ до якісного мобільного інтернету і захистити більшість абонентів від дискримінації, з 11 квітня 2018 року компанія може застосовувати Політику справедливого користування мережевими ресурсами”: для абонентів, які використовували протягом доби більше 6 тис. Мб мобільного інтернету, послуга передачі даних до кінця дня може надаватися на швидкості до 1,8 Мбіт/c”, – відзначають в компанії.
При цьому в “Київстарі” підкреслюють, що 6 тис. Мб трафіку вистачить на сім годин перегляду відео або на 82 години прослуховування музики у гарній якості.
При цьому, на думку оператора, швидкості в 1,8 Мбіт/с буде достатньо для комфортного користування усіма популярними послугами на смартфоні: обміном повідомленнями, дзвінками в месенджерах, пошуком інформації в браузері, стримінгом відео і музики і т. п.
Оператор також не планує обмежень за обсягом споживаного трафіку.
У компанії підкреслюють, що 99,5% абонентів “Київстар”, які користуються мобільним інтернетом, витрачають за місяць менше ніж 100 тис. мегабайт, тому не відчують жодних змін.
Обмеження можуть бути використані тільки щодо тих абонентів, які використовують аномально великий обсяг інтернету і перевантажують мережу.
З 11 квітня “Київстар” також оновлює умови десяти тарифних планів мобільного зв’язку. Зокрема, існуючі тарифи “Безлім Розмови”, “Безлім Соцмережі”, “Безлім Відео”, “Максимальний Безлім”, “Безлім Розмови+”, “Безлім Соцмережі+”, “Безлім Відео+”, “Максимальний Безлім+” і “Z-тариф” будуть перейменовані (до назви тарифів додається приставка “2017”), з 11 квітня на ці тарифи буде припинена можливість підключення нових абонентів або перехід вже існуючих. Разом з тим для вже підключених абонентів всі умови обслуговування і плата за пакет послуг залишаться без змін.
Водночас з 11 квітня абонентам будуть доступні вже оновлені тарифні плани “Безлім Розмови”, “Безлім Соцмережі”, “Безлім Відео”, “Максимальний Безлім”, і “Z-тариф”. В оновлених тарифах збільшено додаткові хвилини для дзвінків на номери інших мобільних операторів і кількість SMS. Про підвищення плати нічого не повідомляється.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас