Пенсії підвищили: хто отримає надбавки за квітень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пенсії підвищили: хто отримає надбавки за квітень

Казна та Політика
2896
Пенсії в Україні зросли – за квітень більше отримають пенсіонери, які працюють, і військовослужбовці.
На доплати уряд виділив майже 10 млрд гривень, пише “Сегодня”.
В середньому пенсія має зрости на 1,5 тисячі гривень, кажуть в Мінсоцполітики. Прийде доплата і за попередні місяці. А тим, хто ще не отримав гроші, переживати не варто, запевняють в уряді.
“Кого встигаємо [перерахувати] – вони отримають цю суму, починаючи з січня. Кого Пенсійний фонд не встигне до цієї дати, вони отримають ще старий розмір, а протягом місяця вони отримають все, що належить вже з новим розміром”, – пояснив заступник міністра соцполітики Микола Шамбір.
Звертатися з заявами до Пенсійного фонду, як це було раніше, тепер не потрібно. Кошти перекажуть автоматично в кілька етапів.
“Особам, звільненим з військової служби, крім звільнених з органів внутрішніх справ, виплату здійснюватимуть у три етапи. З 1 січня 2018 року – на 50% сума підвищення, з січня 2019 року – на 75%, з 1 січня 2020 року – на 100%”, – розповів представник Пенсійного фонду Павло Павелко.
Зростуть соцвиплати і цивільним пенсіонерам, які офіційно працюють. Якщо раніше можна було самостійно вибирати підставу перерахунку – або індексація, або зростання зарплати, то зараз цього робити вже не потрібно.
“Зараз зроблено програмне забезпечення, яке автоматично, приймаючи інформацію про сплату єдиного соціального внеску і з нарахованої бази, виконує ці розрахунки. Ви автоматично зможете отримувати нараховану пенсію більше”, – пояснила експерт з питань пенсійного забезпечення Галина Третьякова.
Правда, розраховувати на доплату можуть тільки ті, хто відпрацював не менше 24 місяців після виходу на пенсію.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас