В Україні скорочується тіньова зайнятість — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні скорочується тіньова зайнятість

Казна та Політика
202
За 9 місяців 2017 року кількість працівників, зайнятих у неформальному секторі економіки, скоротилася майже на 300 тисяч осіб у порівнянні з відповідним періодом минулого року.
Про це в ході засідання Національної тристоронньої соціально-економічної ради повідомив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.
“Ми бачимо позитивні тенденції щодо скорочення тіньової зайнятості. Майже на 300 тисяч осіб за 9 місяців 2017 року скоротилася кількість працівників, зайнятих у неформальному секторі економіки”, – сказав він.
За словами Розенка, одним з факторів скорочення тіньової зайнятості є суттєве зростання розміру мінімальної заробітної плати.
Він також нагадав, що паралельно з підвищенням заробітної плати був змінений і порядок формування тарифної сітки оплати праці – мінімальна тарифна ставка не може бути нижчою від прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня календарного року.
Віце-прем’єр повідомив, що з початку 2017 року Державна служба з праці перевірила 7159 роботодавців з питань дотримання мінімального розміру заробітної плати. В результаті перевірок виявлені порушення щодо 768 працівників. Керівникам підприємств, установ, організацій видано приписи на усунення порушень.
Крім того, за словами Розенка, відбувається подальше підвищення заробітної плати працівникам бюджетної сфери. Торік їхні зарплати зросли в середньому на 20%.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас