ФДМ суттєво урізав список великих об'єктів приватизації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФДМ суттєво урізав список великих об'єктів приватизації

Казна та Політика
375
Фонд державного майна України переглянув переліки об’єктів на приватизацію в 2018 році, виключивши з них контрольні пакети акцій п’яти обленерго, блокуючі пакети акцій трьох обленерго і “Донбасенерго”.
Відповідне рішення прийнято в зв’язку з набранням чинності закону “Про приватизацію державного та комунального майна”.
Повідомляється, що в нових списках також відсутні 75,22% акцій “Турбоатому”, 51% акцій Запорізького титано-магнієвого комбінату, 50% – “Азовмашу”, 40% – “Світ ласощів”.
До цього планувалося продати Криворізьку, Дніпровську, Херсонську і Миколаївську ТЕЦ, однак в нових списках залишено тільки Миколаївську.
Крім того, в оновленому переліку об’єктів приватизації об’єктів залишилися тільки 99,567% акцій Одеського припортового заводу (ОПЗ), 99,995% – “Сумихімпром”, 68,009% – Запорізького виробничого алюмінієвого комбінату і 78,29% – “Центренерго”. За умови схвалення урядом умов продажу виставляння перших трьох на конкурс заплановано на травень, “Центренерго” – на червень.
Істотне скорочення списку в ФДМ пояснили тим, що тільки вищевказані об’єкти приватизації підпадають під перехідні положення нового закону.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас