Як повернення заробітчан вплине на економіку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як повернення заробітчан вплине на економіку

Казна та Політика
1138
Якщо трудові мігранти пенсійного та передпенсійного віку будуть повертатися в Україну й отримувати тут пенсії, то це буде мати негативний вплив на економіку країни. Про це у коментарі повідомив президент Всеукраїнської Асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник.
“Повернення працівників пенсійного та передпенсійного віку в Україну і отримання ними пенсії буде негативно позначатися на економіці”, — сказав він.
Експерт пояснив, що у нас нація, яка старішає, як і в інших країнах Європи. І з кожним роком відсоток пенсіонерів збільшується, що накладає на працюючих великий вантаж.
“При існуванні солідарної пенсійної системи і не розвинених приватних пенсійних фондах пенсія може формуватися тільки з податків, які сплачують працюючі українці. У Європі ця проблема вирішується наступним чином — підняттям пенсійного віку і залученням молодих трудових мігрантів, які займають вільні робочі місця, що створюються під час економічного зростання і балансуютьі пенсійну систему в тому числі”, – додав він.
Однак, за словами Воскобойника, для того, щоб Україна змогла залучати трудових мігрантів до себе, їй потрібно, щоб економіка стабільно зростала протягом десяти і більше років. Тоді з’явиться багато вільних робочих місць, і можна буде розпочати залучення мігрантів для підтримання в тому числі українських пенсіонерів.
“Але чи готове приймати трудових мігрантів українське суспільство — це велике питання”, — зазначив експерт.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас