Рух Керченським мостом планують розпочати у травні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рух Керченським мостом планують розпочати у травні

Казна та Політика
3875
Міністерство транспорту РФ планує в травні відкрити міст до Криму через Керченську протоку для легкового транспорту та пасажирських автобусів. Про це повідомляється на офіційному сайті міністерства.
“У зв’язку з планами будівельників ввести автодорожню частину Кримського мосту в експлуатацію зі значним випередженням, в травні 2018 року, Міністерство транспорту РФ розглядає поетапну схему організації руху новою трасою через Керченську протоку”, – йдеться в повідомленні.
Як зазначається, спочатку міст відкриють для легкових авто і рейсових автобусів.
“На першому етапі – відразу після введення мосту – проїзд буде відкритий для легкового транспортута автобусів, які забезпечують пасажирські перевезення”, – уточнює Мінтранс РФ.
Після цього міст відкриють для вантажівок.
“Відкриття руху для вантажного транспорту планується на другому етапі – в кінці 2018 року, як і було намічено початковими графіками”, – повідомляє відомство.
Виняток передбачено для вантажного та технологічного транспорту, задіяного в будівництві залізничної частини Кримського мосту.
“Транспорт будівельників зможе пересуватися Кримським мостом відразу після відкриття його автодорожньої частини”, – йдеться в повідомленні.
Все це готується, щоб встигнути до курортного сезону.
“Рішення обумовлено оптимізацією логістичних потоків у піковий літній сезон для зниження навантаження на дорожню мережу Керченського і Таманського півостровів”, – пояснює відомство.
У Росії планують, що “у травні буде забезпечений наскрізний проїзд на 40-кілометровому автопідході з боку таманського берега (від існуючої федеральної траси А-290 до Кримського мостау, без введення в експлуатацію транспортних розв’язок з місцевою дорожньою мережею”.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас