Shell полишає Нову Зеландію після 100 років роботи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Shell полишає Нову Зеландію після 100 років роботи

Фондовий ринок
854
Нафтогазова компанія Royal Dutch Shell домовилася з австрійською OMV про продаж їй свого бізнесу в Новій Зеландії, що означає вихід компанії з даного ринку після понад століття роботи, йдеться в повідомленні Shell.
Вартість угоди, завершення якої очікується до четвертого кварталу поточного року, складе 578 мільйонів доларів.
Як зазначає компанія, в рамках досягнутої домовленості, після завершення угоди співробітники компаній Shell Taranaki Limited і Shell New Zealand перейдуть працювати в OMV New Zealand.
Shell зазначає, що даний крок відповідає стратегії компанії з продажу активів на 30 мільярдів доларів до кінця 2018 року.
“Сьогоднішнє рішення – ще один крок до зміни і спрощення структури нашої компанії, збільшення фінансової стійкості та конкурентоспроможності Shell. … Ми пишаємося тим, що працювали в Новій Зеландії понад 100 років. Наші клієнти, сусіди, регулятор і партнери були важливою частиною цього досвіду і невід’ємною частиною наших успіхів”, – наводяться в повідомленні слова глави підрозділу Integrated Gas & New Energies Маартена Уецелаара (Maarten Wetselaar).

Довідка Finance.ua:

  • Royal Dutch Shell займається видобутком і переробкою вуглеводнів більш ніж в 40 країнах світу.
  • У лютому 2016 року відбулося злиття компанії з британською BG Group plc.
  • Компанії належить найбільша в світі роздрібна мережа АЗС, що працює під єдиним брендом і нараховує понад 43 тисячі АЗС в більш ніж 80 країнах.
За матеріалами:
ПРАЙМ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас