Криптовалютні шахраї взялися за Android — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Криптовалютні шахраї взялися за Android

Фінтех і Картки
1154
Дослідження, проведене ESET, говорить про те, що власники мобільних пристроїв під управлінням Android все частіше страждають від криптовалютних шахраїв
Зараз зловмисники застосовують кілька основних схем атак.
Одна з них – створення підроблених додатків криптовалютних бірж. Такі програми призначені для перехоплення логінів і паролів: викрадені дані потім використовуються для крадіжки цифрових грошей. Додатки поширюються через Google Play та інші майданчики; вони можуть мати високий рейтинг і позитивні відгуки.
Схожа схема застосовується для злому криптовалютних гаманців. Шахраї створюють фішингові програми-гаманці для перехоплення закритих ключів і SEED-фраз (набору слів для відновлення гаманця). У цьому випадку ризик користувачів вищий – вкрадений пароль від біржі можна скинути, але, якщо скомпрометований закритий ключ, вміст гаманця втрачено.
Кіберзлочинці не могли залишити без уваги апаратні можливості сучасних гаджетів. В екосистемі Android росте число шкідливих програм-майнерів, які таємно добувають криптовалюти на користь зловмисників. Для користувачів наявність таких додатків на смартфоні або планшеті обертається перегрівом пристрою і швидкою витратою заряду акумулятора. У деяких випадках можливий навіть вихід батареї з ладу.
ESET виділяє ще одну групу шкідників – так звані мобільні псевдомайнери. Їх розробники стверджують, що додатки добувають криптовалюту, але насправді вони лише показують рекламу, на чому і заробляють шахраї.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас