Фонд розкрив схеми виведення активів з банку "Камбіо" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд розкрив схеми виведення активів з банку "Камбіо"

438
Банк “Камбіо” проводив схемне кредитування юридичних осіб під заставу неліквідних цінних паперів, при цьому процентна ставка за такими кредитами була вдвічі меншою выд вартості залучених банком ресурсів.
Фонд гарантування повідомляє, що протягом серпня-вересня 2014 року майнові права за низкою кредитів, переданих НБУ як забезпечення кредитів рефінансування, було виведено з-під застави, а мільйони гривень переведено з рахунків юридичних осіб на рахунки фізичних осіб як «безпроцентны позики» або «безповоротну фінансову допомогу».
На момент визнання банку “Камбіо” неплатоспроможним, згідно з бухгалтерськими документами, на його балансі обліковувалися активи на загальну суму 1,995 млрд грн (без урахування резервів).
Пыд час інвентаризації та формування Фондом гарантування ліквідаційної маси незалежні суб’єкти оціночної діяльності оцінили активи банку тільки в 768,46 млн грн. Зокрема, кредитний портфель банку оцінили в чотири рази нижче суми, відображеної у звітності фінустанови.
У Фонді зазначили, що серед причин такого стану – схемне кредитування, концентрація кредитів в зоні АТО, низький рівень їх обслуговування.
Фонд розкрив схеми виведення активів з банку "Камбіо"
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас