Київська влада вимагає збільшити штрафи для маршрутників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київська влада вимагає збільшити штрафи для маршрутників

Казна та Політика
352
Київська міськадміністрація ініціює збільшення штрафних санкцій для недобросовісних перевізників. Відповідну пропозицію незабаром буде направлено уряду. Про це повідомив заступник голови КМДА Дмитро Давтян.
За словами чиновника нинішні штрафи ніяк не стимулюють київських маршрутників дотримуватися вимог безпеки і якості послуг, що надаються. Тому їх потрібно терміново збільшити.
«Уявіть собі: на 27 складених протоколів – всього близько 10 тис. грн. штрафів. Навіть для невеликої компанії це дрібниця. Тобто реальний важіль – покарання рублем – в цій ситуації не працює. Більше того, він відстрочений до третього або четвертого порушення. Ми хочемо змінити це. Штрафи повинні бути відчутними вже з першого разу, їх потрібно збільшити в рази», – переконаний чиновник.
За його словами, в останні 3 дні міські служби провели великий рейд і перевірили дотримання перевізниками договірних умов на 43 маршрутах. Порушення виявили майже на всіх. Зазвичай найбільш злісних порушників місто позбавляє права возити людей на маршрутах.
Іншим виписують штрафи. Та ось тільки фінансових санкцій підприємці не дуже-то і бояться. І продовжують ігнорувати вимоги норм і стандартів безпеки руху та пасажирських перевезень.
«Ми вже підготували лист до прем’єр-міністра з проханням скасувати мораторій на перевірки. Зараз готуємо своє бачення того, як Київ і країна в цілому повинні боротися з тими, хто неякісно виконує взяті на себе зобов’язання щодо безпечного перевезення пасажирів», – розповів Давтян.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас