Рада готує закон про наміри України вступити до НАТО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада готує закон про наміри України вступити до НАТО

Казна та Політика
373
В законопроект про Національну безпеку України закладені стратегічні питання для України, які необхідно реалізувати для інтегрування в НАТО. Про це повідомила журналістам народний депутат України, представник президента України Ірина Луценко.
Зокрема, за її словами, Україна навіть не маючи чіткого плану щодо приєднання до НАТО, вже в односторонньому порядку здійснює низку необхідних для цього заходів. “Цей закон про Нацбезпеку – основні стратегічні моменти, на яких повинна зупинитися Україна для того, щоб інтегруватися в НАТО. Основні постулати, які будуть закладені в закон про Національну безпеку: там буде чітко визначено, які служби та установи будуть входити в Національну безпеку і оборону України.
Ми говорили, що це і СБУ, і Нацгвардія, це і ЗСУ, і війська спецпризначення. Цей законопроект визначить основну стратегію України за тими стандартами, які повинна на себе в односторонньому порядку прийняти Україна для того, щоб наші європейські партнери побачили, що ми навіть не маючи плану приєднання до НАТО вже в односторонньому порядку здійснюємо відповідні заходи”, – заявила Луценко. Також вона додала, що європейський курс України може бути прописаний в Конституції України.
“Ми внесли зміни до закону про зовнішньополітичну діяльність України. Зараз думаємо про те, щоб включити європейський і євроатлантичний курс в один з розділів Конституції України. Це потрібно для того, щоб дати сигнал нашим міжнародним партнерам, що Україна дуже серйозно розглядає питання щодо інтеграції в НАТО”, – додала вона.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас