В Україні з'явиться фінансовий омбудсмен — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні з'явиться фінансовий омбудсмен

Казна та Політика
344
У Верховній Раді зареєстровано законопроект №8055 “Про установу фінансового омбудсмена”.
Про це повідомив ініціатор законопроекту заступник голови парламентського комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності Руслан Демчак в Facebook.
Головна мета законопроекту №8055 – впровадити альтернативний механізм позасудового вирішення суперечок між фінансовими установами та споживачами.
“В даний час в Україні відсутні органи досудового врегулювання таких суперечок, хоча аналогічні органи функціонують у багатьох країнах світу. Так, у країнах ЄС успішно функціонує більш ніж 50 підходів щодо позасудового врегулювання суперечок у сфері фінансових послуг”, – зазначив пан Демчак.
За його словами, ухвалення законопроекту є критично важливим для відновлення довіри до фінансового ринку і його подальшого зростання, адже 45% споживачів взагалі не знають, куди звертатися у разі виникнення конфліктних ситуацій з фінансовими установами. Більш обізнані споживачі звертаються до суду для вирішення конфліктів.
“Новий інститут повинен стати безпристрасним, незалежним і допомагати у вирішенні суперечок насамперед мирним шляхом, не доводячи справу до суду. Це в свою чергу має додатково розвантажити суди та зняти навантаження на регуляторів. Крім того, це дозволить збільшити обсяги кредитування і створити основу для економічного зростання”, – додав Руслан Демчак.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас