Нацбанк пояснив, чому долар дешевшає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк пояснив, чому долар дешевшає

Валюта
6598
Заступник голови Національного банку Олег Чурій пояснив ситуацію на валютному ринку.
«Зміцнення курсу гривні, яке спостерігається в останні тижні, свідчить, що місце несприятливих сезонних чинників, які домінували в грудні-січні і зумовили тимчасовий девальваційний тиск на курс гривні, зайняли більш сприятливі фактори, під впливом яких з кінця січня на міжбанківському ринку росла пропозиція валюти з боку клієнтів при зниженні попиту на неї», – заявив пан Чурій.
За його словами, збільшилися надходження валюти від нерезидентів, які беруть участь в аукціонах Міністерства фінансів з розміщення ОВДП у гривні. «З початку року обсяг гривневих ОВДП в портфелі нерезидентів зріс більш ніж удвічі – з 5,1 млрд грн до 12 млрд грн», – додав заступник голови НБУ.
Олег Чурій зазначив, що відновлюється пропозиція валюти з боку аграрних підприємств після її сезонного зниження в січні. Високій пропозиції валюти сприяло збереження сприятливої ​​зовнішньої кон’юнктури для металургійної галузі. «На стан валютного ринку вплинуло поліпшення девальваційних очікувань і збільшення пропозиції валюти з боку клієнтів на готівковому сегменті валютного ринку з другої половини січня в результаті поступового зміцнення курсу гривні», – сказав заступник голови НБУ.
Обсяг чистої пропозиції валюти на готівковому ринку зріс в січні до $257 млн, що є найбільшим обсягом за місяць з липня 2017 року.
В НБУ наголосили, що після переходу України на плаваючий обмінний курс гривні в 2015 році такі зміни динаміки курсу є природними для валютного ринку, якому притаманна певна сезонність.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас