"Укрспирт" планує виробляти біопаливо та парфумерію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрспирт" планує виробляти біопаливо та парфумерію

Фондовий ринок
368
Державне підприємство “Укрспирт” і Львівська ОДА підписали меморандум, яким передбачено відновлення роботи спиртозаводів Львівщини та випуск нової продукції.
Про це повідомляє прес-служба “Укрспирту”.
Зазначається, що мета підприємства – повністю завантажити роботою діючі підприємства, а також відновити роботу непрацюючих спиртозаводів.
Оскільки галузь харчового спирту на сьогодні перенасичена, в “Укрспирті” планують виробництво українського біопалива – біоетанолу, біодизелю, сумішевих бензинів, а також спиртовмісних речовин і парфумерної продукції.
“Вперше в новітній історії України прийнято рішення про модернізацію спиртових потужностей. Пілотним проектом для цього стали підприємства західного регіону. Підприємства, які вимушено простоюють, заслуговують на роботу і на відновлення виробничого потенціалу. Сьогодні надлишкові потужності не можуть бути задіяні для виробництва харчового спирту, тому для нас основною метою є перепрофілювання цих підприємств”, – розповів керівник “Укрспирту” Юрій Лучечко.
Зазначається, що наразі більша частина з 10 спиртових підприємств Львівщини вимушено простоюють.
На підприємстві Великого Любіня планують випускати парфумерну продукцію. Підприємство у Воютичах модернізують, а у Сторонибабах перепрофілюють на виробництво біоетанолу.
Біопаливо також випускатимуть на Лопатинському і Суходільському МПД.
Під це підготували нормативну базу – відповідний законопроект уже пройшов обговорення у транспортному і паливному комітетах. Наступний крок – погодження у Верховній Раді.
“Виробництво біодизеля дасть змогу не продавати на експорт маслянисті культури, а виробляти продукцію тут, в Україні. Замінюючи тим самим імпорт”, зазначив голова профспілки “Укрспирту” Віталій Сосницький.
За матеріалами:
Espreso.tv
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас