Аеропорт "Київ" хочуть перейменувати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аеропорт "Київ" хочуть перейменувати

Фондовий ринок
1148
Аеропорт “Київ” (Жуляни) планують перейменувати на честь авіаконструктора Ігоря Сікорського. Відповідний проект рішення був узгоджений 24 січня на засіданні постійної комісії Київради з питань культури, туризму та інформаційної політики.
Про це повідомила прес-служба Київради.
“Колектив аеропорту “Київ” підтримав ініціативу про перейменування. Питання протягом двох місяців обговорювалося на сайті виконавчого орану, і альтернативних пропозицій щодо інших назв або зауважень не надійшло. Ухвалення такого рішення буде сприяти вшануванню пам’яті видатного авіаконструктора Ігоря Сікорського”, – сказала голова комісії з питань культури Вікторія Муха.
Зазначається, що відповідний проект рішення повинна також розглянути постійна комісія Київради з питань самоврядування, регіональних та міжнародних зв’язків.
“Ігор Сікорський – всесвітньо відомий авіаконструктор. Увійшов у світову історію авіації як автор перших багатомоторних літаків і вертольотів. Створив перші в світі: чотиримоторний літак “Російський витязь”, важкий чотиримоторний бомбардувальник і пасажирський літак “Ілля Муромець”, трансатлантичний гідроплан і серійний вертоліт одногвинтової схеми”, – нагадали в Київраді.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас